3. Magische motieven


Onder leiding van Carla Meijsen

Tijdens een reis naar de Baltische staat Letland in mei/juni 2016 ontdekte Carla een magische manier om persoonlijke motieven te maken op basis van data, getallen, namen of woorden. De methode is gebaseerd op oude wiskundige principes. De motieven die ontstaan zijn geometrisch en perfect symmetrisch. Door de manier waarop ze worden gegenereerd bevatten ze een onzichtbare persoonlijke boodschap. Vaak ontstaan prachtige vormen en variaties met eindeloos veel mogelijkheden. De motieven kunnen worden gebruikt voor allerlei doeleinden, zoals breien, borduren of grafisch ontwerp. Tijdens deze workshop leert u de basisprincipes achter de magische en vedische vierkanten en het omzetten van letters naar cijfers. Carla laat veel voorbeelden zien van de mogelijkheden om de motieven op allerlei manieren toe te passen. U maakt uw eigen magische en vedische vierkant, zet de letters van uw naam of een woord om in cijfers en maakt van minstens één zelf gekozen woord of getal een breimotief. Daarnaast geeft Carla aan de hand van voorbeelden en boeken een beeld van de Letse breicultuur en tradities en leert u enkele typisch Letse breitechnieken, waaronder een mooie opzetmethode en de Letse Reliëfsteek. Indien de tijd het toelaat demonstreert Carla het breien van een Letse kralenpolswarmer met Magisch Motief. Bij de workshopprijs is een pakket van twee bollen Shetlandlamswol ter waarde van circa € 13,50 inbegrepen.

Benodigdheden

Benodigdheden: schaar, centimeter, dikke stopnaald, stitchmarkers, pen en papier. Tijdens de cursus kunt u gebruik maken van potloden, ruitjespapier en leenbreinaalden. Een extra setje (bamboe) sokken- naalden of rondbreinaalden (circa 3,5 mm) is handig maar niet noodzakelijk.

Nuttige informatie

09-02-2019
9.30 uur - 16.00 uur 
75,00 inclusief lunch en materiaal 
25,00 

Ja, ik wil meedoen09-02-2019

Voorwaarden bij onze cursussen en workshops


Hoe in te schrijven
U kunt zich in de werkplaats inschrijven, telefonisch of via deze website.  Als u zich hebt ingeschreven, is uw inschrijving bindend. Let op de datum en tijd van de cursus of workshop, want u krijgt vooraf geen bericht meer.

Inschrijfgeld en cursusgeld
Direct bij inschrijving voor uw cursus betaalt u inschrijfgeld. Dit wordt in mindering gebracht op het totale lesgeld. U staat pas echt ingeschreven als u uw inschrijfgeld betaald hebt. Als u per bank betaalt, vermeldt u dan ook de naam, het nummer en de datum van de cursus. Bankrekeningnummer NL04 RABO 03 23 50 36 16 t.n.v. De Schapekop. Het restant van het cursusgeld betaalt u op de cursusdatum.

Annuleringen
Annuleren is mogelijk tot 3 weken voor aanvang van de cursus. Bij annulering binnen 3 weken voor aanvang van de cursus, ontvangt u uw inschrijfgeld niet retour, tenzij u zelf voor vervanging zorgt. Bij te weinig belangstelling heeft De Schapekop het recht de cursus te annuleren. U ontvangt dan uw inschrijfgeld retour.

Wij stellen het op prijs als u de benodigde materialen bij ons in De Schapekop aanschaft.